De verboden stad
Door: Helga
Blijf op de hoogte en volg Helga
18 Januari 2010 | Nederland, Reuver
Na een broodje met pasta (voor eindresultaat, zie foto) zijn we met een taxi naar de Verboden Stad gegaan, het paleis van de laatste keizer van China. Immens groot, en heel indrukwekkend om te zien. Bo was het in de buggy zitten op het laatst wel zat, hij vindt de buggy prima maar er moet wel doorgereden worden graag ;-) We hebben daar in de buurt erg lekker gegeten, ze hadden in dit restaurant menukaarten met plaatjes, dat maakte het bestellen toch wel wat gemakkelijker. Daarna met de taxi weer terug naar het hotel. Een taxi kost hier echt bijna niks, voor ongeveer 3 euro kan je de halve stad door. Maar goed ook, want zelf rijden is hier echt geen optie. Het verkeer is zo ontzettend druk, met 5 baans wegen, en dat alles met veel getoeter. Daarbij worden wij echt geen wijs uit de verkeersborden. Dus laten we ons lekker rondrijden ;-)
Bo viel op de terugweg in de taxi in slaap, we hebben hem slapend uitgekleed en zo in zijn bedje gelegd. Het zijn ook inspannende dagen voor hem, met veel nieuwe indrukken. Daarbij mist hij zijn middagslaapje, in het kindertehuis sliep hij 's middags nog 2 uur. Dit hebben wij ook geprobeerd, maar hij schudt hard van nee als we hem 's middags in bed proberen te leggen. Ach, hij houdt het overdag prima vol en dan 's avonds maar wat eerder naar bed. Vanmorgen wilde hij toen hij wakker was voor het eerst echt bij ons in bed liggen, heerlijk! Wij verheugen ons al op morgenochtend ;-)
18 Januari 2010 - 12:51
Audrey:
Alleen om ook eens bovenaan te staan, joehoe !!
Nu ga ik effe lezen :-)
Audrey -
18 Januari 2010 - 12:55
Audrey:
OK ik ben weer bij !
Probeer dat middagslaapje er maar in te houden, die 2 uurtjes rust 's middags heeft mamma straks ook nodig, al is het maar om nog wat werk op te knappen waar je anders niet aan toe komt, ;-)
Kjell slaat het soms ook over, maar is dan helaas niet eerder naar bed te krijgen, dus dan haal ik nergens tijdwinst, hahaha
Fijn dat jullie zo lekker van alles genieten !
Audrey -
18 Januari 2010 - 12:59
Anita, Wil & Floris:
Oh, heerlijk dat hij bij jullie in bed kwam liggen, geniet maar van die mooie knuffel momenten. Voor je het weet zijn of voelen ze zich te groot daarvoor, dat merken we mu al een beetje aan Floris.
Ja, op een gegeven moment zijn die middagslaapjes ook voorbij en hebbben ze daar geen of minder behoefte aan.
Laten jullie je maar lekker rijden daar, veel veliger en dan kan je tenminste om je heen kijken en aandacht voor elkaar hebben.
Weten jullie van alles wel wat jullie hebben gegeten????
Nou, ik hoop voor morgen weer zo'n mooi momet met Bo.
Doei, veel liefs
18 Januari 2010 - 13:05
Smolenaartjes:
Ha die Bo, Papa en Mama,
het is zo leuk om elke dag jullie ervaringen als kersverse papa en mama te lezen en wat doen jullie het allemaal goed hoor!!!! Wat fijn dat Bo naast al zijn lieve kanten ook echt laat zien dat hij een eigen willetje heeft en niet alles zo maar goed vindt. Geniet nog even van het mooie China, het lekkere eten en uiteraard van elkaar.
Lars, Sanne, John en Sandra -
18 Januari 2010 - 13:33
De Dingskes:
hallo Bo Patrick en Helga
wat lekker dat het allemaal zo voorspoedig gaat bij jullie,dat is nu toch een heerlijke vakantie met z'n drieën lekker genieten na zo"n lange tijd wachten op jullie kanjer,vooral s"morgens gezellig met z"n allen in bed,rustig ontbijten en genieten van het mooie China.
het is jullie gegund hoor.
voor je het weet zijn jullie weer terug in Nederland en gaat weer alles zijn gangetje.
geniet nog van alles en iedereen om jullie heen.
p.s thom vroeg of jullie bij Sjoerd in de straat woonden dit is een jongetje uit zijn klas die nu in januari voor 2 jaar naar China is verhuisd voor het werk van zijn papa.
ik heb hem op de wereldbol even laten zien dat china iets groter is dan geloë in Belfeld,en de kans erg klein is dat hij in dezelfde straat woont>
groeten uit het kleine Geloë van groët Venlo
Michelle,cas,thom
Jan en mariëlle
18 Januari 2010 - 14:15
Suzanne&René:
Ha Bootjes,
Wat een leuke foto!! Lekker smoeletje. Geweldig dat hij bij jullie in bed komt liggen. Geniet ervan. Gelukkig ff kunnen bijpraten net. Ga nu naar je mam. Gr en liefs Suzanne
ps: die veroboden stad lijkt met geweldig! -
18 Januari 2010 - 15:08
Roger En Petra:
Hallo allemaol,
Keileuk om te leaze hoe alles geit doa in det verre China. Veur leave door de leuke versjlage met uch met, sommige dinge sien hiël herkenbaar (sjtummingswisselinge bv.)
Treuüs uch, die gaon veurbiej, maar doa waas geur al achter.
Wat 'n indrukke in zo'n paar daag, geur mot toch waal has euverloape?
Alles zal auch waal op foto en film sjtaon dus geur beleaf thoës geweuün alles opniëj, allein den met uch drie.
Geniet lekker van al die sjoeën momente. De daag zitte d'r vas en zeker vol mei?
Nog maar 'n paar daag en d'n kump de Ruiver toch ech in zich. (Hiej begint 't sjteeds miër te kriebele).
Geniet van alles, slaon alles zo good meuügelik in uch op en weit det d'r hiej aan uch gedach werd.
dieke kösmoel van ós allemaol.
18 Januari 2010 - 15:11
Miloe:
Patrick Helga en Bo,
Ich bun blie as geur weir hie ziet, den ken ich Bo ech zeen en 'n hendje geave.
Det geur maar wear sjnel truuk ziet.
Ich vinj Bo hiel leuk en ich vinj pasta auch lekker.
dieke kus van mich veur uch. -
18 Januari 2010 - 17:43
Frits En Wil:
Hoi Bo en Co fijn om te zien dat het jullie zo gemakkelijk en zo gemoedelijk af gaat in dat verre china,oma Fien en ik worden al zenuwachtig als we de tweede rotonde gepasseerd zijn in reuver.Ik vind het erg knap van jullie en wensen jullie drietjes veel sterkte de komende weken groetjes namens Wil en den onkel Fried.
ps.hebben jullie hem een foto laten zien van het hele UILE nest? -
18 Januari 2010 - 17:48
John:
hallo Bo, patrick en helga
wat een leuke verslagen schrijven jullie steeds. we leven hier erg met jullie mee. koester de momenten met z'n drieen en geniet maar van de fijne vrije dagen. bo is zo te horen erg gek op jullie ( en andersom natuurlijk ook). geniet nog maar even en dan komt de ruiver in zicht. groetjes van uit een regenachtig ruiver john, petra en femke -
18 Januari 2010 - 19:00
Keith En Susan:
hoi patrick en helga en bo.ik heb jullie site er nu op . ik heb jullie verhaaltje gelezen,kei leuk.De foto s zijn erg grappig en leuk wist niet dat ze daarachter ook pasta hebben. Hij heeft grappige ogen.Het is wel een moppie. Morgen ga ik met mamma weer jullie verhaal lezen. nou nu stop ik want ik ga naar bed toe. Veel liefs Keith Gwen Ad en Susan. Doeiiiiiii.
18 Januari 2010 - 19:50
Joep:
Hoi Helga en Patrick,
Beter laat dan nooit, eindelijk even de tijd en rust gevonden om te vernemen hoe het met jullie én uiteraard Bo vergaat.
Allereerst van harte proficiat met jullie adoptiezoon Bo. Veel geluk, een goede gezondheid én veel plezier toegewenst.
Alle reisverslagen doorgenomen en foto's bekeken, chapeau voor 't enthousiasme wat jullie uitstralen met z'n tweeën, sorry drieën! Ook dat jullie het al zo goed met elkaar kunnen vinden. Dat gaat ook wel lukken in Nederland, zeer zeker als Bo straks de "dierentuin" in Reuver als thuisbasis heeft!
Nog een paar hele fijne dagen toegewenst in China.
Groeten,
Joep
19 Januari 2010 - 08:01
A:
Een kostbaar moment, een stukje geboorte elkaar onbekend.
Maar heel snel gewend.
Want is niet het houden van dit kleine mens,
een deel van jullie leven,
een lang verwachte wens.
Verwarm met jullie liefde dat hartje van hem.
Hij heeft jullie nodig en jullie hem. -
19 Januari 2010 - 12:28
Marianne En Jaap:
Hallo Helga, Patrick en Bo,
Leuk om te lezen , wat jullie allemaal mee maken .Het is een hele belevenis om in China te zijn en daar de cultuur te beleven zodat je later Bo er over kan vertellen. Het is ook fijn dat Bo zich al helemaal vertrouwd bij jullie voelt. Jaap en ik wensen jullie nog hele prettige dagen .
Liefs, Marianne en Jaap