We zijn weer thuis - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu We zijn weer thuis - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu

We zijn weer thuis

Door: Helga

Blijf op de hoogte en volg Helga

24 Februari 2012 | Nederland, Reuver

Dinsdagmorgen (in Nederland nog nacht) zijn we om 11.00 uur uit het hotel in Beijing vertrokken. De reis naar het vliegveld ging lekker snel, en ook het inchecken verliep goed. We kregen de vraag of we met zijn vieren bij elkaar wilden zitten. Ja natuurlijk, wat dachten ze dan?! :-) De douane leverde wat meer moeilijkheden op. Het reiskoffertje van Bo werd helemaal leeg gehaald, alle auto’s moesten in een bak en werden een voor een bekeken. Daarna gingen ze nog een keer door de scanner, net als het koffertje, en het koffertje werd nogmaals aan een grondige inspectie onderworpen. Maar toen mochten we gelukkig toch doorlopen, met koffertje en auto’s. Gelukkig maar, want we zouden ook niet hebben geweten hoe we het Bo moesten uitleggen dat zijn auto’s in Beijing zouden moeten blijven…. Nadat we nog even met de groep koffie hadden gedronken, mochten we al snel het vliegtuig in, en op naar Nederland! De vlucht duurde 10 uur, en van tevoren hadden we wel zo onze bedenkingen hoe onze jongens het zouden doen in het vliegtuig. Maar dat viel reuze mee, ze bleven keurig op hun stoel zitten, en vermaakten zich met een filmpje, spelletje, stickers plakken, eten en een slaapje. Cheng heeft een paar uur kunnen slapen, en we moesten hem na de landing wakker maken. En toen waren we weer in Nederland! Eerst een warm welkom van Meiling bij de slurf, vervolgens namen we afscheid van onze reisgenootjes met wie we zo’n fijne en bijzondere tijd hebben gedeeld, en daarna het moment dat we als gezin door de schuifdeuren kwamen en daar onze familie en vrienden zagen staan! In een woord geweldig!! We hebben even iets gedronken en zijn toen met de trein richting Limburg gegaan. Het was een gezellige boel in de trein. Cheng was lekker druk, en heeft de hele weg gelachen en pret gemaakt. Bo was ook zo blij om alle bekende gezichten weer te zien. Op het station stond het volgende welkomst comite klaar, en die brachten ons naar ons mooi versierde huis, waar ook weer mensen op ons wachtten en de beschuiten met muisjes al klaar stonden. We hebben nog koffie gedronken en gekletst, en toen Bo en Cheng naar bed gebracht. Bo was blij weer in zijn eigen bed te liggen. Cheng keek toch wel even bedenkelijk en moest eventjes huilen, maar ging uiteindelijk toch lekker slapen in zijn nieuwe bedje in zijn nieuwe kamertje.

En nu zijn we al weer een paar dagen thuis. En het gaat goed! We hebben alle vier nog last van het tijdsverschil, we hebben op de meest vreemde tijden slaap (of juist niet meer) en honger (of juist niet). Maar Cheng loopt hier rond alsof hij hier al jaren woont, en ook wij hebben het idee dat we al veel langer samen zijn dan 2,5 week. Aan de hond en de kat moet Cheng nog wel erg wennen, daar is hij echt nog bang voor, en je ziet hem denken: wat doen die beesten hier? Maar ook dat zal wel wennen, over een paar weken zijn het vast wel vriendjes. Cheng begint al aardig wat Nederlandse woordjes na te praten, maar hij kletst ook nog hele verhalen in het Chinees. Hij zingt ook liedjes, zo schattig. Maandag gaat Bo na zijn super lange vakantie weer naar school. Dan komt in ieder geval het vaste schoolritme er weer in. Wij hebben lekker nog een week samen vrij, en dan beginnen we ook weer met werken, maar dat doen we voorlopig om en om zodat er altijd een van ons thuis is. Volop tijd om te genieten dus, en dat gaan we de komende tijd ook zeker doen!!

• 24 Februari 2012 - 19:48

Zorgboerderij De Hui:

Hallo klavertje vier,
    Wat een lekkere mannekes hebben jullie. Wij wensen jullie heel veel geluk voor de toekomst en zullen de 2 kereltjes vast nog wel vaker zien als ze samen buiten spelen of een bezoekje brengen aan de zorgboerderij.
    Gr. van iedereen van de boerderij.

• 25 Februari 2012 - 13:13

Odette & Vincent Van Der Koelen:

Heej familie Boots,

Lekker om weer terug te zijn in eigen land. Fijn om te lezen dat alles goed is verlopen. Kunnen jullie eindelijk echt beginnen aan jullie leven als gezin (inclusief alle structuur die je in China nog niet echt kunt geven).
    Vanuit Beijing komen wij jullie woensdag achterna richting Limboland.

Liefs,
    Odette, Vincent & Quinn

• 25 Februari 2012 - 17:10

Frits En Wil:

Hallo fam. Boots,

Wat fijn dat het goed heeft gegaan met terug komen naar OFFENBEEK heerlijk.
    En wat SUPPER dat het gevoel er is of het al jaren zo is, met jullie vieren.
    frits vond het vrijdag geweldig die twee mannekes op zijn schoot.
    Geniet nog van jullie vrije week.
    Vooor alle vier een dikke knuffel.
    groetjes

• 26 Februari 2012 - 21:28

Ingrid,Edwin,Lina:

Jullie zijn alweer een paar daages thuis! Super om te lezen dat het ontvangst op Schiphol zo mooi was! Ik krijg het beeld weer helemaal terug van onze aankomst, mooi moment is dat ,he! De foto's zijn zo herkenbaar! wat super dat Cheng het al zo goed doet! enne......met die hond en kat komt wel goed,hoor! Lina was helemaal panisch van onze hond (overigens van elk dier,zelf van een vis) en na een paar weken was het helemaal over en nu is ze een grote dierenvriend!! Toch de onbekendheid met dieren, denken wij! Het zal goed zijn voor Bo om weer lekker naar school te gaan! Zal wel even raar zijn voor Cheng als Bo naar school gaat! Maar even de aandacht alleen van papa en mama is natuurlijk ook lekker! Geniet van de eerste weken thuis! neem lekker de tijd om jullie gezinnetje te laten groeien en ontwikkelen van de veilige basis! maar volgens mij is er al een goed fundament gelegd! en kunnen jullie ook lekker een beetje gaan uitrusten van alle emotie en de zware reis!
    Veel plezier en geluk samen!
    Liefs, Ingrid, Edwin en Lina

• 27 Februari 2012 - 06:53

Dorèt:

He daar allemaal,
    Wat geweldig dat het allemaal zo goed is gegaan. In China al, maar ook de terugreis. Blijft toch een hele onderneming. Wat een heerlijk gevoel om met z'n 4'en nu in je eigen huis te zijn, toch? Iedere keer als ik weer iets lees, krijg ik weer kippenvel als (adoptie)moeder. Blijft heel speciaal allemaal en zeker ook om op deze manier jullie berichten te lezen. Geniet lekker thuis. Tot binnenkort weer op de Looskade.
    Veel liefs Dorèt

• 27 Februari 2012 - 08:36

Anita, WiL & Floris:

Het was geweldig om ook dit keer jullie weer te verwelkomen op Schiphol. Floris vond het ook heel leuk om (weer) mee te maken en hij werd ook dit keer weer verrast met een mooie ballon van Opa Boots, die is zo trots dat alle kinderen er weer 1 kregen. Cheng is een heerlijk lachebekkie en Bo is een lieve grote broer. Wij wensen jullie in eigen vertouwde omgeving met alles beestjes er weer bij veel plezier, geluk en even de rust om te gaan van elkaar. Heel veel liefs!

• 28 Februari 2012 - 20:22

Angelique:

Welkom thuis op Nederlandse bodem! We hopen dat Cheng snel gewend is, en dat jullie de komende weken veel kunnen genieten van jullie twee mooie zonen!
    We hebben genoten van jullie reisverslagen en foto's!
    Groetjes, Marco, Angelique & Jinshun

• 07 Maart 2012 - 18:52

Audrey:

En dan valt er plots een kaartje in de bus. Huh een lachende chinees ?????
    Voor ons een complete verrassing ( schandalig toch als familie, maar opa Belfeld is nu eenmaal niet zo kletserig, daar zijn vrouwen dan toch weer iets makkelijker mee).
    Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe kleine grote man !
    Ik ben maar weer eens snel gaan googlen en kwam op de site terecht ( ik wist niet dat je hem nog bijhield) Heerlijk een uurtje bezig geweest met me helemaal in te lezen in jullie verhaal. Spijt dat ik er nu pas achter dat jullie elke dag weer zo'n spannend nieuws te melden hadden.
    Achteraf kan ik me helemaal voor me kop slaan, want toen we op het LK met elkaar spraken, stonden jullie slechts enkele dagen voor het vertrek.
    Nogmaals sorry, wij wisten van niets, anders had ik zeker en vast nog iets leuks voor jullie gepost.
    We zijn erg blij voor jullie en fantastisch dat Cheng zo snel alles oppakt, dan zie je toch de voordelen van die grote broer.
    Heel veel succes de komende tijd en tot in elk geval de familiedag en anders Cheng's eigen welcome home party !

Gr Audrey Eduardo en Kjell
    Ps, dat laatste gedichtje, zo mooi, tranen biggelden over mijn wangen!