Onze laatste dag in China - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu Onze laatste dag in China - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu

Onze laatste dag in China

Door: Helga

Blijf op de hoogte en volg Helga

25 Januari 2010 | Nederland, Reuver

Vandaag was onze laatste volle dag in China. Het was wederom erg lekker weer, dus we wilden graag nog iets ondernemen. Het werd een bezoekje aan de Temple of Heaven, een erg mooie tempel met een heel mooi park er om heen. Helaas was Bo vanmorgen met zijn verkeerde been uit bed gestapt, en bij de echomuur probeerde hij even uit of er ook echo komt als je heel hard krijst en huilt. Ja dus, we hadden veel bekijks. Het is dat er geen behang in de buurt was, anders hadden we hem er fijn even achter geplakt ;-)

Vanmiddag hebben we nog even de laatste inkopen gedaan, we wilden graag nog wat dingen van China voor Bo kopen. En we zijn goed geslaagd. Bo zijn boze bui was inmiddels weer over, en hij was weer gewoon gezellig. Tegenwoordig vindt hij het winkelen wel prima, hij zal er inmiddels wel aan gewend zijn denk ik. Aan het einde van de middag kregen we het paspoort met het visum van Bo terug, dus we kunnen morgen echt vertrekken. Aansluitend zijn we met de hele groep en gids uit eten gegaan. Het was weer smullen. Of mjammie, zoals Bo het zegt. Bo ligt nu in zijn bedje, wij gaan zo de laatste dingen in de koffers stoppen en dan ook lekker slapen.

Morgen worden we om 11.00 uur opgehaald uit het hotel. We vliegen om 14.20 uur en landen om 17.40 uur op Schiphol. Nee, we komen niet met de straaljager naar huis, het is het tijdsverschil tussen China en Nederland. Als wij vertrekken om 14.20 uur is het 7.20 uur bij jullie. We zullen Lei even laten weten of we op tijd vertrekken. Ons vluchtnummer is CZ345 vanuit Beijing/Peking. Waarschijnlijk zullen we aankomen in hal 3, maar dat staat aangegeven op de borden op Schiphol.

En voor Floris: Bo is best verlegen en zal morgen waarschijnlijk niet zo veel zeggen. Maar hij verstaat al best goed Nederlands dus je hoeft geen Chinees tegen hem te praten hoor ;-)

Morgen komen we dan echt naar huis. We hebben er zeker zin in en zijn blij om iedereen weer te zien en weer in het "normale" leven te stappen. Aan de andere kant vertrekken we ook uit China met gemengde gevoelens. China is het land van onze zoon en wij gaan hem daaruit weg halen. We weten dat het zo goed is, maar moeten toch even slikken bij de gedachte.

Als afsluiting van ons reisverslag nog een mooi gedichtje wat we tegenkwamen op internet en wat wel voor ons geschreven kan zijn:

Het maakt niets uit, wij droegen je in ons hart
Wel heel wat langer dan 40 weken
Jarenlang verwachtten wij je al
En hebben we naar je komst uitgekeken

Het maakt niets uit, je was meteen ons kind
Op dat moment ben je in ons geboren
Je bent ons nu al zo ontzettend lief
Als ouders willen wij altijd bij je horen

Het maakt niets uit, je lieve kleine hand
Ligt in de onze, veilig, warm en vast
Je mag daar zijn totdat je groter bent
Dan laat onze hand je los, maar niet ons hart

Het maakt niets uit, we scheuren je niet los
Jouw land zal altijd bij ons leven horen
En steeds weer denken wij aan
Je moeder daar, uit wie je bent geboren

Lieve mensen, allemaal heel erg bedankt voor jullie meelevende berichtjes, en voor degenen die we morgen zien: tot morgen!!!

• 25 Januari 2010 - 13:20

Suzanne&René:

Ha Bootjes,

Heb met een brok in mijn keel je verslag gelezen, vooral t laatste gedeelte. Helemaal uit jullie lieve hart. Goede reis en tot straks oppe Ruiver.

Liefs en xxx

• 25 Januari 2010 - 13:35

Astrid:

Dag lieve schatjes,

Wij wensen jullie een hele fijne vlucht(wij hadden ons even verteld qua tijd dus...... )!!!

We volgen of jullie op tijd vertrekken en zien jullie dan in het nieuwe thuis van BO en jullie eigen vertrouwd stekkie.

Heel veel lieve groetjes voor de laatste keer naar China en straks zien we jullie heel graag "oppe Ruiver"

xxx Astrid

• 25 Januari 2010 - 14:01

De Dingskes:

Hallo Bo,Patrick en Helga
    wat een mooie verslagen
    hebben jullie iedere keer .Het is zo leuk dat jullie ook schrijven over zijn eigen willetje en peutergedrag dat hoort er natuurlijk allemaal bij.Maar zeker zo mooi is om te lezen hoe jullie daar met z'n drieën genieten van het mooie China.voor morgen wensen we jullie een heel goede reis en op naar jullie eigen huisje,
    en vertrouwde omgeving.
    Daar kunnen jullie verder gaan genieten van jullie KANJER Bo.

heel veel geluk samen!!!!!

groetjes vanuit Geloë

Michelle,Cas,Thom
    Jan en mariëlle

• 25 Januari 2010 - 14:04

Anita, Wil & Floris:

Ja, het laatste reisverslag uit China, het land van jullie lieve, kleine mooie Bo. Iedereen kijkt naar hem uit, familie, vrienden en bekenden. En dat gedichtje een mooiere afsluiting betaat niet !!! (snuf, snuf waar is m'n zakdoek)
    Dag lieverds tot morgen en ik zal de boodschap aan Floris doorgeven.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 25 Januari 2010 - 14:55

Monique Van Willicl:

hallo
    ik wens jullie een heeeeele goede reis .
    ik wens jullie al het geluk van de wereld met jullie mooie zoon.

gr monique

• 25 Januari 2010 - 14:56

Miranda En Ron:

Hallo fam. Boots

Bedankt dat jullie ons zo hebben laten meegenieten met deze bijzondere gebeurtenis. Je word tenslotte niet iedere dag papa en mama. Door jullie mooie verslagen leek t net als jullie toch heel dichtbij waren, het werkte zelf een beetje verslavend. Je hoefde iemand tegen te komen op straat die jullie ook kennen of gewoon die er van gehoord hadden dat jullie in China waren dan was er direct de vraag : En heb je t verslag ook al gelezen?.
    Erg leuk allemaal. En dan die leuke foto's wat een leuk gezinnetje. Alsof t nooit anders is geweest.

Voor nu slaap lekker en fijne reis terug naar huis.
    Tot morgen.

Groetjes Ron Miranda en veel kusjes en knuffels van Joyce en Inge.

• 25 Januari 2010 - 16:25

Yvonne:

Wat weer een leuke foto. Hij kan gelijk aan de muur als jullie thuiskomen. Bo hoort er helemaal bij !!

Ik wens jullie een hele goede terugreis.

Yvonne

• 25 Januari 2010 - 17:27

John:

hallo BO PATRICK EN HELGA

wat een leuke familie foto staat er weer op. we vonden jullie verslagen heel erg leuk en het was net of we er allemaal bij waren. wij wensen jullie een goede vlucht toe en tot heel snel oppe ruiver op jullie vertrouwde stekkie.BO zal dan warschijnlijk niet weten wat hem overkomt.

heel erg veel groetjes van john, petra en femke burhenne

• 25 Januari 2010 - 18:32

Familie Peeters:

Hallo gezinnetje,

nu kunnen we echt gaan aftellen!!!

We lezen morgen wel of ook de reis volgens planning gaat verlopen.

Aangezien iedereen van jullie verslagen heeft genoten (Wij zeer zeker) stel ik voor om dit er nog even in te houden (een paar maandjes??).

Nou, tot morgen en een heel goede vlucht gewenst.

Groetjes en kusjes van Diana, Lei, Iris en Bjorn

• 25 Januari 2010 - 18:48

Frits En Wil:

Hallo Patrick,Helga en Bo
    Wat een heerlijke familiefoto jullie horen echt bij elkaar dit stralen jullie uit,Helga wat een ontroerend mooi gedicht geweldig,Wij wensen jullie een heel goede reis en denken aan jullie dat alles goed verloopt.Tot in Offenbeek op jullie vertrouwt plekje en Bo ik hoop dat je goed hier zult wennen met allemaal lieve mensen om je heen. Groetjes,Frits en Wil

• 25 Januari 2010 - 19:06

Keith Ad Susan Gwen:

Beste Patrick Helga en Bo . De afgelopen dagen heb ik samen papa of mama jullie verhaaltjes gelezen kei leuk.Leuke foto.We wensen jullie een goede terug reis en heel veel geluk. Keith Ad Susan en Gwen.

• 25 Januari 2010 - 19:43

Maurice&Audrey:

We hebben elkaar lange tijd niet meer gesproken dus hebben we pas vorige week gehoord dat jullie Bo gingen adopteren.

Helemaal geweldig en veel geluk toegewenst samen! Kunnen jullie hem nu Ruivers gaan leren!

Goede reis, groeten,
    Maurice, Audrey en Martijn

• 25 Januari 2010 - 21:00

Ruud En Janneke :

lieve bo patrick en helga,
    goede reis terug gewenst.en heel erg veel geluk samen!!het is jullie gegund!

liefs ruud van willick en janneke peeters

• 25 Januari 2010 - 21:22

Theo En Wil:

Ook wij hebben jullie gevonden via Jo en Har, die op mijn verjaardag(wil) waren. Genoten hebben wij van deze mooie en ontroerende reisverslagen.
    wij wensen jullie een hele goede terugreis en Bo boft met zo'n lieve mama en papa! veel geluk samen!

• 26 Januari 2010 - 08:39

Marcel En Els:

Heb met tranen in mijn ogen jullie laatste verslag gelezen. En wat een mooi gedicht. Precies voor jullie gemaakt.
    Veel geluk samen en alvast welkom thuis!

Marcel en Els

• 26 Januari 2010 - 12:29

Francis F.:

Hoi alle 3!

Nu ik dit schrijf, vliegen jullie ergens..
    Ik heb genoten van jullie reisverslagen, de foto's, alles! Bedankt dat jullie dit hebben willen delen.

Nu wens ik jullie als gezin, een hele gelukkige toekomst! (Klinkt erg oubollig maar ik weet niet hoe ik dit "modern" moet zeggen.)En geniet van elkaar!!

Francis.

• 26 Januari 2010 - 20:58

Audrey:

Echt met tranen in mijn ogen ( van geluk!) lees ik dit laatste ( uit china dan) verslag, maar echt de slagroom op het toetje is de foto. EINDELIJK een super mooi famliliekiekje, helemaal perfect, het geluk straalt echt van jullie alle drie !
    Nu staan jullie weer met voeten op Nederlandse bodem en zijn ook pappa en mamma weer verenigd met hun familie. Nu is het geluk compleet !!
    GENIET GENIET GENIET

xxx Audrey Eduardo & Kjell

• 27 Januari 2010 - 11:11

De Draeckskes:

We wilden alleen even laten weten dat we gisteren hebben genoten! Het was echt gezellig!
    We hebben gisteren thuis nog lang nagenoten en nogmaals de foto's en video bekeken. Snif snif.
    En nu we Bo in levende lijve hebben ontmoet bevestigd alleen maar:
    Wat een geweldig kereltje!
    Hij is nu ook wereldberoemd in drakenrijk, de meiden wilden vanmorgen allebei foto's mee naar school nemen, dus....

Ik zal zorgen dat je snel de foto's van gisteren krijgt.

Liefs de draeckskes.

• 27 Januari 2010 - 22:17

Suzanne&René:

Gelukkig weer terug oppe Ruiver! Wij vonden t heel errug leuk om jullie te mogen verwelkomen op t station en daarna naar huis te morgen brengen. Bo is een heerlijk kereltje. Een luidkeels onthaal maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna nog gezellig bij gepraat. Geniet ervan.

Gr. en liefs xxx