Plein van de Hemelse Vrede - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu Plein van de Hemelse Vrede - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu

Plein van de Hemelse Vrede

Door: Helga

Blijf op de hoogte en volg Helga

22 Januari 2010 | Nederland, Reuver

Vanmorgen liet Bo ons uitslapen, hij was pas om 7.45 uur wakker. Als hij wakker wordt gaat hij in zijn bedje staan en wil hij graag even bij ons in bed. Uiteraard met boekje. Hij begint dan de plaatjes aan te wijzen en wij moeten de woordjes zeggen. En oh wee, als we een rondje overslaan of het verkeerde woordje zeggen, meneertje let echt wel op, al zijn we net wakker ;-)

Vandaag had Bo een kletsdag, hele verhalen heeft hij verteld. Vooral toen hij vanmiddag in zijn bedje lag om een middagslaapje te doen. Uiteindelijk heeft hij nog wel even geslapen, maar hij had het eigenlijk te druk met kletsen. Het meeste is voor ons onverstaanbaar, wij verstaan natuurlijk ook geen Chinees, maar af en toe komt er ook oma, drinken, visje of auto voorbij.

We hebben Bo een middagslaapje laten doen omdat we later in de middag naar het Plein van de Hemelse Vrede wilden gaan, om te kijken naar de ceremonie van het neerhalen van de vlag. Iedere morgen bij zonsopgang wordt de Chinese vlag gehezen, iedere avond bij zonsondergang wordt hij weer neergehaald. Het was erg mooi om te zien, heel officieel en met veel militairen, maar het was ook berekoud met een hele gure wind. We waren blij dat we daarna naar een lekker warm restaurant konden gaan.

Morgen gaan we met onze hele reisgroep naar de dierentuin. We hebben gewacht tot het weer wat beter werd, en morgen wordt een zonnige dag en de temperatuur is boven nul als het goed is. Wij hebben er in ieder geval zin in en zijn erg benieuwd naar de panda's!

• 22 Januari 2010 - 13:47

Yvonne:

Heee luitjes,

Doe de panda's de groeten van mij ;)

Toen wij in China waren, was het heel druk in de dierentuin. De panda's zaten toen achter een grote glazen wand. De kinderen stonden op de leuning, zodat je je in alle bochten moest wringen om een glimp van ze op te vangen.

Maar goed... jullie hebben nu natuurlijk een goed excuus om iedereen aan de kant te duwen.

BO !!!

Hahahaha, hij kan natuurlijk bij drukte ook op de leuning staan en dan moeten jullie hem vast houden ;)

Ik blijf het grappig vinden dat hij niet zonder zijn boekje kan. Als ik hem een keer te zien krijg, krijgt hij van mij een boekje :)

Veel plezier in de dierentuin.

Yvonne

• 22 Januari 2010 - 13:48

Hoi, Hoi:

Wat goed dat jullie naar het Plein konden.
    Daar zullen wij waarschijnlijk nooit komen (je weet natuurlijk nooit , maar.... denk het niet)

Niet alleen maar lezen maar ook nog muzikaal!!!!!

Ga nu snel de kids uit school halen

De groeten en tot straks

Astrid

• 22 Januari 2010 - 14:21

Anita, Wil & Floris:

Gezellig, die kletspraat van hem en dan ook nog met Nederlandse woordjes, goed hoor! Leuk he, lekker shoppen voor Bo, meestal is dat leuker dan kleding voor jezelf kopen (redden jullie het nog wel met die 90 kilo ?!)
    Jullie bedanken iedereen voor de leuke en mooie reacties maar ik denk dat alle familie, vrienden en bekende juist dankbaar zijn dat wij mogen meegenieten van jullie verhalen en de mooie gebeurtenissen rondom jullie drietjes. Zonder internet hadden we nooit zo intens mee kunnen genieten als nu.
    Veel plezier morgen in de dierentuin en een dikke knuffel voor Bo.

• 22 Januari 2010 - 14:33

Audrey:

Hoi Hoi Bo,
    Dat is toch wel een hele leuke spontane foto van je !
    En als je weet wat morgten voor een leuke dag op het programma staat, dan ga je vanavond heel braaf slapen.
    De temperatuur dreigt na het weekend ook overdag onder nul te zakken in ons kikkerlandje,brrrr.
    Wat mij betreft hebben we hier wel winter genoeg gehad voor dit jaar.

veel plezier morgen en idd bedankt voor de leuke updates.
    gr fam Boots Hingen

• 22 Januari 2010 - 16:06

Suzanne&René:

Ha lieverds,

Leuk dat hij de boekjes zo leuk vindt. En dat Bo zoveel wil vertellen. Ondertiteling bestaat jammergenoeg niet in de spreektaal :) Sjiek dat jullie die bezienswaardigheid mee hebben kunnen maken. Is voor Bo later ook leuk en interessant. Veel plezier morgen in de dierentuin.

Gr en liefs van ons

Ps: met Willow gaat t prima. Heeft t helemaal naar zijn zin langs de lady in black :)

• 22 Januari 2010 - 16:11

Frits En Wil:

Hallo Patrick,Helga en Bo
    Wat beleven jullie toch veel in China geweldig.
    Wat doen jullie het toch goed met zijn drie. Ik hoor van bezoekers van de zorgboerderij de huiberg(deze mensen verzorg ik) dat ze ook daar met jullie meeleven.
    Ja,Ja Patrick zo gaat het leven vroeger zat je bij ons als klein jochie aan tafel te eten,nou hebben jullie zelf een leuk manneke. Het is ook erg leuk om jullie reisverslag te lezen. Veel plezier morgen met in de dierentuin.
    Groetjes vanuit Offenbeek Frits en Wil

• 22 Januari 2010 - 16:29

Yvonne:

Helleuchen,

Dit las ik net op nu.nl ;)

Misschien ook nog iets om te bezoeken? :)

In Peking is vrijdag een bijzonder themapark geopend waar alles gemaakt is van chocolade. Zo is de Chinese muur nagebouwd. Ook kunnen bezoekers de schoenen van oud-basketballer Michael Jordan in chocolade zien.

Yammie yammie :P

Nogmaals de groetjes,

Yvonne

• 22 Januari 2010 - 16:32

Danielle:

Hey Patrick, Helga en Bo!
    Wat ontzettend fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat!
    Ik vind het erg leuk om te lezen dat hij bij jullie in bed komt liggen met zijn boekje!

Hij ziet er heel vrolijk uit op de foto's!
    Nog heel veel plezier in China en geniet van de laatste dagen.

Natuurlijk ook heel veel plezier gewenst in de dierentuin! Wel foto's maken he!

Groetjes Danielle

• 22 Januari 2010 - 18:32

Fam Coumans:

Hallo Bo Helga en Patrick

Wat een leuke foto's!
    We vragen ons af wat er in China toch allemaal in het eten en drinken zit. Je ziet Bo per foto groeien!
    Het is erg leuk om jullie daar in China te volgen, en we weten zeker dat heel veel mensen dit doen.
    We wensen jullie een goede terugreis en tot in 't Brook.
    Groetjes Rick,Sem,Armand en Marlie

• 22 Januari 2010 - 23:40

Familie Peeters:

Hallo jullie drie,

Het aftellen is begonnen (in ieder geval bij ons). We verheugen ons al op het treffen dinsdag. Uiteraard vinden we het ook heel leuk voor jullie, dat jullie het daar goed naar de zin hebben en we hopen dat jullie de komende dagen nog lekker kunnen genieten met zijn drieën. De voorbereidingen voor dinsdag zijn al getroffen. We komen met z'n allen met de trein.

Blijkbaar hebben jullie alles goed voorbereid. We hadden een voorstel gedaan voor het tijdstip van vertrek met de trein maar dat tijdstip week af van het schema dat jullie hadden opgesteld dus komen we met z'n allen volgens jullie reisschema.

Geniet morgen lekker van de dierentuin en we lezen morgen wel weer welke indrukken jullie hebben opgedaan.

De groetjes van oppe Ruiver

Diana, Lei, Iris en Bjorn.