grote vent - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu grote vent - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Helga Boots - WaarBenJij.nu

grote vent

Door: Helga

Blijf op de hoogte en volg Helga

08 Februari 2010 | Nederland, Reuver

Zo, weer tijd voor een verslagje. Vandaag zit onze lange vakantie er weer op, Patrick is weer begonnen met werken, morgen is het mijn beurt. Was Bo een paar weken geleden nog helemaal verdrietig als een van ons weg ging, nu vindt hij dat al veel normaler. Hoewel ik zeker weet dat hij zijn pappa wel gemist heeft vandaag.

Het gaat nog steeds super met Bo. Het is zo’n vrolijk en goedlachs mannetje. Met af en toe een eigenwijze bui. Zoals niet willen lopen maar perse gedragen willen worden. Helaas voor hem trappen wij daar niet altijd in. En tegenwoordig gaat hij dan stampvoeten als hij zijn zin niet krijgt ;-)

Toen we nog in China waren maakte ik me wel eens zorgen hoe ik dat toch zou moeten doen, de combinatie Bo en het huishouden. Maar ik heb me zorgen om niks gemaakt. Bo vindt het geweldig om te helpen in huis. Zodra de vaatwasser open gaat is hij er als de kippen bij om te helpen met in- of uitruimen. En met zijn eigen (speelgoed) stofzuiger zuigt hij het hele huis door, zelfs de plinten. En geeft hem een poetsdoek en hij sopt de hele badkamer. Dat hij die badkamer eerst zelf helemaal nat heeft gespetterd met zijn gebadder, daar doen we dan natuurlijk helemaal niet moeilijk over ;-)

Over water gesproken, we hebben nog nooit zoveel toiletten gezien als de afgelopen weken. In winkels, op het gemeentehuis, bij de dokter en zo ongeveer overal waar we komen. Zodra we ergens binnenstappen zoek ik al naar de dichtst bijzijnde wc. Je kan maar beter voorbereid zijn. Gisteren zaten we in de auto op de snelweg en meneertje gaf aan te moeten plassen. Nu waren we net vertrokken en hij was vlak daarvoor nog geweest dus we vroegen ons af of hij echt moest, maar geen risico nemen natuurlijk. Dus snel gestopt bij een tankstation en € 0,50 betaald voor 5 druppels. Omgerekend dus 10 cent per druppel. Maar wel weer een toilet van binnen kunnen bekijken! ;-)

We lachen veel met en soms ook om Bo. Zo was hij zich van de week 's avonds aan het uitkleden om zijn pyjama aan te doen. Dat kan hij al heel goed zelf vinden wij. En dat vindt hij blijkbaar zelf ook want toen een complimentje van ons uitbleef zei hij tegen zichzelf: "grote vent!" ;-)

• 08 Februari 2010 - 20:45

Fred:

Hoi Bo!
    Det zuut d'r good oet op die foto. Wannieër ken ich kómme aete?
    Sjoeën det 't zoeë good geit. Mit rech 'ne groëte vent!
    Toet angerdaag.
    Fred

• 09 Februari 2010 - 08:39

Anita, Wil & Floris:

Nou, als ik het zo lees, is het inderdaad een grote vent! Floris moet maar gauw het goede voorbeeld overnemen met dat schoonmaken. Het zal wel wennen zijn dat jullie weer gaan werken, dan mis je Bo de hele dag! Maar als je dan thuiskomt en hij komt blij naar je toe, ben je dat zo weer vergeten.
    Lachen is gezond, dus veel blijven met z'n drietjes !

Doei

• 09 Februari 2010 - 09:23

Suzanne&René:

Ha Bootjes,

Geweldig dat t zo goed gaat! En dat hij al de voorbereidingen doet voor t eten... :) Vond t gister geweldig dat jullie er waren! Wat een schat van een menneke!! Hoop dat t vandaag ook goed heeft gegaan omdat mamma moest gaan werken!

Gr en liefs van ons

• 09 Februari 2010 - 10:43

Richard En Nicole:

Mooi om te horen hoe het gaat en vooral dat het zo goed gaat. Het zal vast wel tegen vallen om weer naar het werk te moeten..
    Maar fijn dat Bo er al goed mee omgaat.En wat een goede hulp zeg! SUPER!

Lieve groeten Richard en Nicole

• 09 Februari 2010 - 14:44

Roger En Petra:

Hoi hoi,

Geweldig, geweldig 'n anger woard kenne veur neet vinje. Supersjoën det 't zoe good geit, veur gunde en gunne 't uch nog sjteeds.
    Missjien zeen veur ós met die daag of zoemaar bie de boedsjappe?!

De groette en 'n dieke kösmoel van ós allemaol

Heerlik al die hulp, zoevuul te vlotter bus ze klaor en is d'r tiëd om te sjpele dink Bo

• 09 Februari 2010 - 15:05

Frits En Wil,:

Hallo Patrick,Helga en Bo,
    Wat super om te lezen dat het goed gaat en een leuke foto,afgelopen vrijdag waren opa en oma Boots met Iris en Bjorn hier op bezoek om te kijken hoe het met me ging,jullie zullen het vrhaal wel gehoord hebben,Iris en Bjorn hebben honderduit verteld over de belevenis op schiphol en in de trein geweldig,en opa en oma zijn ook zeer trots om jullie en Bo,ik hoop dat het jullie beide goed verloopt met weer te gaan werken,we horen nog wel hoe het verder verloopt.Geniet vna jullie knul en een dikke knuffel voor jullie alle drie van Onkel Fried en Wil

• 10 Februari 2010 - 11:51

Marianne En Jaap:

Hallo Helga, Patrick en Bo,

Fijn dat het zo goed gaat en Helga volgens mij heb je een hulp in de huishouding erbij gekregen.

Liefs van Marianne en Jaap

• 10 Februari 2010 - 21:18

Audrey:

Sper dat die grote vent al zo goed helpt.
    Het is alleen maar mooi meegenomen. Kjell is ook gek op stofzuigen en helpt ook met poetsen, helaas is het bij ons echter 1 min later ook wel weer vies door meneertje.
    Ik hoop trouwens ook dat voor jullie allebei het langzaamaan oppakken van het normale leven ook voorspoedig verloopt, maar zo te horen hebben pappa en mamma er meer moeite mee dan zoonlief ( maar dat is ook begrijpelijk )

gr fam Boots uit Hingen