Een rustig dagje
Door: Helga
Blijf op de hoogte en volg Helga
14 Januari 2010 | Nederland, Reuver
We hebben de hele dag lekker rustig aan gedaan, vanmorgen na het ontbijt boodschappen gedaan, en vanmiddag gewandeld in de stad. Het verschil tussen arm en rijk ligt hier letterlijk heel dicht bij elkaar. Ook hebben we wat parkjes opgezocht zodat Bo even lekker kon rennen. Dat kan hier op straat echt niet, zelfs op het zebrapad bij groen licht moet je goed opletten want je wordt zo omver gereden. In het park waren veel (oudere) Chinezen aan het gymen, dansen of een spelletje aan het doen. Leuk om naar te kijken. Vanavond zijn we vroeg gaan eten, en Bo kon de spaghetti erg waarderen.
Nu ligt hij al een tijdje lekker te slapen. Tot onze verbazing wilde hij vanavond in zijn eigen bedje liggen, gisteren en eergisteren wilde hij dit absoluut niet. Maar hij was ook erg moe vanavond, logisch want het waren drukke dagen en hij heeft veel te verwerken natuurlijk. Hij slaat zich er dapper doorheen, en is de meeste tijd heel vrolijk. Vandaag had hij 2 keer een heel verdrietig/boos moment, dan huilt hij heel erg hard en is echt heel boos. Moeilijk om te zien, we voelen ons dan erg machteloos omdat we niks anders voor hem kunnen doen dan gewoon dicht bij hem in de buurt te zijn. Na een minuut of 10 zakt zijn woede en dan laat hij zich door ons troosten.
Morgen is alweer onze laatste hele dag in Nanjing, we krijgen morgenochtend Bo zijn paspoort, en morgenmiddag gaan we naar een ander gedeelte van Nanjing toe.
Tot slot van dit verslag nog wat leuke weetjes over Bo.
Wisten jullie dat:
- Bo zijn eerste Limburgse woordje geleerd heeft
- Hij nu “schjurker” (= kruiwagen) kan zeggen
- Hij deze nog wel vaker tegen zal komen bij ons thuis
- Bo net een kleine papagaai is omdat hij al veel woordjes nazegt
- Hij ook veel oefent met zijn boekjes
- Wij heel vaak de woordjes moeten zeggen die hij aanwijst
- Papa nu met 2 boekenwurmen zit opgescheept
- Bo overdag al zindelijk is en netjes op de wc plast
- We vandaag een brilverkleiner gekocht hebben omdat hij anders bijna in de wc valt
- Het keyboard zijn favoriete speelgoed is
- Er gelukkig een volumeknopje op zit om hem zachter te zetten
- Bo ook weet hoe hij weer harder moet
- Bo spaghetti bolognese zo lekker vindt dat hij zelfs het schaaltje uitlikt
- Hij eigenlijk alles lust wat we hem voorhouden
- Bo nog niet zo gecharmeerd is van het bad
- Hij daarom vanmorgen papa en mama in bad heeft gedaan in plaats van andersom
- Bo het geweldig vindt om in de buggy te zitten, zo lang hij maar rijdt
- Het winkelen hem veel te lang duurt, vooral bij de kassa
- Hij een beetje een koukleum is, en daarom buiten netjes zijn muts op houdt
- Bo in de gaten heeft dat wij grotere ogen hebben dan hij
- Hij gisteren met zijn vingers zijn oogjes groter maakte
- En daarbij dan heel hard moest lachen
En tenslotte, dat Bo het allerliefste ventje is wat je maar kan bedenken!
14 Januari 2010 - 13:18
Suzanne&Rene:
Ha dich, Patrik en Bo,
Zat al met spanning op je volgens berichtgeving uit te kijken!! Leuke foto weer! Is toch hartverscheurend als hij zomaar gaat huilen. Maar met jullie in de buurt komt dat goed. Hij kan zich geen lievere ouders voorstellen. Leuk die weetjes. En wat veel!! Die van schjurker vind errug leuk. Geniet nog van jullie dag morgen.
Welterusten.
Gr. en liefs van ons uit Belfeld -
14 Januari 2010 - 13:35
Suzanne&Rene:
ps: dadelijk als jullie terugkomen over zo'n kleine 14 dagen, spreekt Bo al dialect/nederlands :):):) -
14 Januari 2010 - 14:43
Astrid:
Hi ,
Wat goed dat jullie eens effe lekker rustig aan hebben kunnen doen en eens lekker van elkaar hebben kunnen genieten.
Wij zeggen natuurlijk hoi terug tegen Bo: Hoi Bo!! (=reactie op de foto)
We wensen jullie voor morgen een mooie laatste dag in Nanjing en voor zaterdag een hele goeie vlucht terug naar Beijing.
Hopelijk vind Bo dit ook leuk??!!
Voor nu weer welterusten en tot morgen
Astrid-Eline-Lars en Fred
14 Januari 2010 - 14:45
Danielle:
Hey Patrick, Helga en Bo,
Wat een ontzettend leuk bericht weer!
Bo was vanmorgen al vroeg wakker! Daar gaat je uitslapen!
Wel zielig voor hem dat hij zo moet huilen! Maar hij heeft ook nog tijd nodig! Zijn leventje zit nu natuurlijk helemaal in de stroomversnelling. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij het wel fijn vind bij jullie!
Wat een leuke weetjes! Vooral met de oogjes vond ik wel grappig!
Wat een leuke foto! Echt geweldig om het daar zo trots te zien staan!
Geniet nog van jullie samen!
Groetjes Danielle -
14 Januari 2010 - 14:57
Jan En Ine:
Hoi luitjes,
Steeds als jullie weer nieuwe foto's hebben denk ik weer hij is echt om op te vreten wat een schatje,jammer dat ie zo moet huilen soms,maar dat zal wel snel overgaan met pappa en mamma in de buurt.
Lekker dat jullie het vandaag rustig hadden konden jullie volop van elkaar genieten.
Veel plezier nog,
Groetjes Jan en Ine.
14 Januari 2010 - 15:49
Floris:
Hallo Bo,
Ik vind het heel leuk om jouw foto's te zien. Ik vind winkelen ook niet zo leuk. Hier is het ook koud en ik draag ook een muts. Ik vind het wel heel leuk om in bad te gaan, maar ik houd weer niet zo van spaghetti met rode saus wel met garnalen! Ik wil je heel graag in het echt zien, heel erg leuk en ik hoop dat ik een keer met je kan spelen. Maar zegt Floris: dan moet hij geen Chinees praten want dan versta ik hem niet zo goed (gelukkig zijn jullie al goed aan het oefenen en doet Bo het super met z'n woordjes)
Dag lieve Bo, Patrick en Helga een hele dukke knuffel van Floris -
14 Januari 2010 - 18:06
De Dingskes:
hallo Bo en natuurlijk papa en mama!Wat fijn om te lezen dat daar alles zo goed verloopt.op iedere foto zie je ook zo'n vrolijk gezichtje,dat zegt al genoeg!Wat zal Bo dadelijk moeten wennen aan de rust bij jullie thuis,heerlijk bij de beesten en erg veel ruimte om zich heen,en zeker geen mega supermarkten in offenbeek!!!!!!!!! lekker genieten van de kleine dingen om je heen samen met jullie kleine kanjer.voor morgen een goede reis en veel plezier.groetjes Michelle,cas ,thom
jan en mariëlle
14 Januari 2010 - 18:31
Esther:
Hallo
Proficiat met jullie zoon. Super lief manneke zeg!
Eindelijk he..jullie hebben lang genoeg gewacht. Heel veel plezier nog de komende dagen en heel veel geluk met jullie gezinnetje maar dat zal wel lukken denk ik -
14 Januari 2010 - 19:09
Marian Van Den Akker:
Hoi Helga en Patrick,Wat leuk dit te lezen en wat een geweldig kereltje.Ik ben blij dat het zo goed gaat.Tot gauw Groetjes Marian -
14 Januari 2010 - 19:21
Angelique:
Hallo jullie drietjes,
elke dag kijk ik met verwachting uit naar jullie verslag. Erg leuk om dat zo bij te houden. Zo te lezen gaat het goed en het is ook een prachtig kereltje! Fantastische foto's op de site.
Groetjes en geniet er volop van!
Angelique -
14 Januari 2010 - 20:39
Smolenaartjes:
Ha die Bo, Patrick en Helga, fijn om te lezen en te zien (wat weer een schattige foto vandaag)dat het zo goed gaat met jullie drietjes. Wij vinden het heel leuk om elke avond even de laptop te pakken en te zien hoe het met jullie gaat. Lars en Sanne vinden het heel knap van Bo dat hij al zoveel woordjes nazegt. En concludeerde Lars, Bo kan al drie talen: Chinees, Nederlands en nu ook al Ruivers dat kon ik pas in groep 5 (beetje duits i.p.v. chinees ha, ha)!!! Voor morgen wensen we jullie een hele goede reis terug naar Beijing. Groetjes, de Smolenaartjes -
15 Januari 2010 - 09:07
Eline:
Ha Bo Patrick en Helga,
Ik vind het super om iedere keer weer iets te lezen van jullie belevenissen en de kei leuke foto's.
Vanavond gaan we met kinderen van de klas schaatsen.
Morgen gaan we misschien met saar en galupy een buitenrit maken (de sneeuw is bijna allemaal weg.)En morgen is Denise jarig!!!
En Natuurlijk met moenga en pucky wandelen, voeren enz.
Zondag komt de ruiverse jeugdprins of prinses uit.
Ik moet dan ook "üitkomen " want zit bij de raad van elf.
Het is wel spannend.
Super leuk wat Bo al allemaal kan en leert.
Ik wacht weer vol verwachting naar het nieuwe verhaal en leuke foto's
Groetjes en een dikke kus voor jullie alle 3 (maar zeker voor Bo)
Eline -
15 Januari 2010 - 09:12
Eline:
p.s er is nog wel sneeuw maar niet meer zoveel op de weg!!!! -
15 Januari 2010 - 09:18
Audrey:
Heerlijk wat een leuke en lief verhaaltje.
Die Bo verbaasd me elke dag weer !
Die machteloosheid lijkt me idd heel frustrerend, maar troost je daar heeft echt elke ouder wel eens last van. ( Waarom ligt hij nu weer languit over de vloer alles bij elkaar te schreeuwen, liefst in een winkel ? HELLUP:-) )
Kjell heeft een hekel aan mutsen, maar zijn mamma zegt gewoon; "Geen muts op? oke dan ook niet naar buiten " En dan is voor Kjell de keuze snel gemaakt ( Muts wel op)
Ook in je jonge leven moet je al keuze maken, hihihi
Veel plezier nog en een veilige vlucht terug naar Bejing !
Audrey Eduardo en Kjell -
15 Januari 2010 - 09:21
Roger En Petra:
Hallo kersvers gezinnetje,
Geweldig om te leaze det geur zoe good biejelkaar pas, 'n supermama, 'nne superpapa en 'n supermenke. Nao allemaol die gesprekke, formuliere en nog miër gesprekke, formuliere en breeve velt den noe alles op zien plaats. ('t waas 't vas en zeker weard aan de foto's te zeen)
'T is uch zoe gegund.
Det Bo soms verdrietig is, is neet leuk en veur kenne ós verusjtelle det z'n momente veru uch auch moejelik zien. Maar in 't kupke van uche Bo mot alles 'n plaetske vinje en det zal waal tiëd nudig hubbe?
"nne sjoene daag nog in de provinsie en 'n goej reis naor Bejing. Wear 'n stükske doenerbiej de Ruiver.
Miloe vinjt 't knap det Bo al Ruivers ken. Ken d'r auch al "Alaaf" vreug 't?
Groetjes en een kösmoel en vuer sjrieve ós.
Miloe-Mathijs-Roger-Petra -
15 Januari 2010 - 09:25
Carin Gerrits:
Hi, Patrick, Helga,
hoorde via Remco Denessen dat jullie 'as we speak' in China zijn voor de adoptie van julie zoon! Van harte gefeliciteerd ... en heel veel geluk voor jullie drietjes. -
15 Januari 2010 - 12:16
Suzanne&René:
Geniet van vandaag en goeie reis terug! x
Postduif gaat via Rusland om met sms op de rug... hahaha :)