Op de fiets naar school
Door: Helga
Blijf op de hoogte en volg Helga
22 Maart 2010 | Nederland, Reuver
Allereerst de school. We hebben Bo ingeschreven voor de basisschool voor na de zomervakantie als hij 4 jaar is geworden. Vanaf april mag hij waarschijnlijk instromen op de peuterspeelzaal. Dat lijkt misschien snel, maar volgens ons is hij er wel aan toe om wat meer te gaan ontdekken. Hij vindt het heel leuk om met andere kinderen te spelen, en als we ergens komen waar speelgoed is gaat hij meestal meteen spelen. En op deze manier kan hij vast een beetje wennen en hopen we dat de overgang naar groep 1 straks minder groot is. De peuterspeelzaal zit namelijk in hetzelfde gebouw als de basisschool. Natuurlijk laten we hem nog niet alleen gaan, we mogen er bij blijven zolang als nodig is.
Dan het fietsen. Bo heeft een traptractor waar hij helemaal fan van is en waar hij graag op zit. We hebben er een touw aan gemaakt zodat we hem voort kunnen trekken, dat vindt hij geweldig. De trappers draaien rond en zijn voetjes draaien mee. Een paar weken geleden vond hij het nog moeilijk om de beweging te volgen en gleden zijn voetjes regelmatig van de trappers. Maar oefening baart kunst, en nu gaat het al heel goed. Tijd dus om zijn driewieler eens uit te proberen. En na een beetje oefenen, fietst hij nu helemaal zelf! Geweldig om te zien, wij zijn dan ook apetrots op hem. En hij ook op zichzelf, hij heeft een glimlach van oor tot oor als hij rond rijdt.
Vorige week zaterdag zijn we paardjes gaan kijken in Weert. Gelukkig voor Bo waren er ook (oudere) tractoren te zien, die vindt hij toch nog net iets leuker dan de paarden. Hoewel hij het ook erg leuk vindt om op de pony te zitten. Op zijn eigen pony, of op die van zijn vriendinnetje. Alleen poseren voor de foto vond hij iets minder leuk, er kon geen lachje vanaf. Maar goed, in Weert was er ook een ballonnenwedstrijd. Nu hadden we al zo'n vermoeden dat Bo die wedstrijd niet zo’n succes zou vinden. Hij zwaaide vrolijk de ballonnen van andere kindjes na, maar die van hemzelf hield hij stevig vast, die mocht echt de lucht niet in. Dus niks wedstrijd, zijn ballon ging fijn mee naar huis toe. En dat hebben we geweten… toen we thuis waren bleef hij de ballon vast houden. En als hij even iets moest doen waar hij 2 handjes voor nodig had, moesten wij er maar even op passen. We hebben de ballon vastgebonden aan zijn eetstoel, maar dat mocht niet baten. Hij of wij moesten hem vasthouden. Jammer genoeg voor Bo, maar gelukkig voor ons, was de ballon de volgende morgen een stuk kleiner, en wilde hij niet meer weg vliegen… ;-)
22 Maart 2010 - 11:32
Anita, Wil & Floris:
Wat pakt hij alles toch snel op, wel 2x zo snel als andere kindjes van die leeftijd. Jullie kunnen trots zijn op jullie ventje!!! Van wie heeft hij dat ???
Welke pony is dit nou, deze ken ik nog niet ???
Je merkt het van zelf wel als hij er nog niet aan toe is, maar ik denk dat Bo na een paar dagen wennen de peuterspeelzaal wel heel leuk vindt. Kunnen papa en mama ook vast wennen straks als hij naar school gaat, dat is echt weer zo'n stap naar een echte kleuter (snif)
Dag alledrie heel veel groetjes en knuffels
22 Maart 2010 - 14:44
Suzanne:
Wat een leuke foto op die witte pony.Nu nog cap op, rijbroek aan en een zweepje in de rechterhand... hahaha Leuk dat t allemaal zo voorspoedig gaat!!!
Gr. Suzanne
22 Maart 2010 - 18:01
Esther Hermkens:
Zo leuk om te lezen! Geweldig dat hij helemaal happy is. Een lekker mannetje.
Groeten Esther -
25 Maart 2010 - 20:41
Frits En Wil:
Welke school gaat hij? wat pakt hij alles snel op zeg, we verheugen ons om hem te zien in mei. Geweldig op die pony?Waar is het cowboypak? En die ballon michien heeft er nog nooit een gezien.Sucses op de peuterspeelzaal met Bo. Dikke knuffel Frits en Wil.